Hoe werkt laserontharen?

Hoe werkt laserontharen?

Allereerst zullen wij u iets vertellen over de verschillende groeifases van het haar. Om te begrijpen hoe de laser de haargroei stopt is het van belang om te weten hoe de haargroei in de huid verloopt.

Elke haarfollikel kent een periode van actieve groei, overgang en rust.
1) Rustfase ook wel de telogene fase genoemd
2) Overgangsfase ook wel de katagene fase genoemd.
3) Groeifase ook wel anagene fase genoemd. De haren in deze fase kunnen tijdens de behandeling behandeld worden.

De duur van de fases is niet voor alle haren op het lichaam gelijk. Wij houden rekening met deze verschillen, en stemmen de tijden tussen de behandelingen hierop af. De groeifase van de beharing in het gelaat is bijvoorbeeld veel korter dan de groeifase van de beharing op uw oksels.

De haren welke zich in de groeifase bevinden zijn zichtbaar voor ons en dit zijn ook de haren welke wij tijdens de behandeling kunnen behandelen. Het melanine (pigment) in de haar, geleidt het licht van het de laser naar de haarwortel en het bloedvaatje die de haar voeding geeft. Deze worden door de warmte van het laser licht vernietigd en de haar groeit daardoor niet meer terug.

Waaruit bestaat de voorbereiding:
Drie weken vóór de behandeling geen ( of zo weinig mogelijk ) zon, zonnebank of zelfbruinende crème. Het pigment in de huid kan het effect van de behandeling nadelig beïnvloeden. Gedurende de behandelperiode en 8 weken voor de eerste behandeling mag het te behandelen gebied niet geharst of geëpileerd worden. Scheren en ontharingscrème mag wel. Twee dagen vóór de behandeling moet u zelf het gebied zorgvuldig scheren. Op de dag van behandeling moet het haar net zichtbaar en voelbaar zijn.
Hoe gaat de behandeling in z’n werk:
Allereerst worden de haren met een scheermesje weggehaald, daarna wordt een koele contact gel aangebracht. Met de laser worden een paar pulsen gegeven zodat de klant kan wennen aan het gevoel. Daarna glijdt de laser door de gel over de huid. De haren in de groeifase worden geraakt, en die voel je als het ware naar boven schieten als een soort prikkel. De huid wordt gekoeld door de kop van de laser die aanvoelt als een ijsklontje. Hierdoor is de behandeling nagenoeg pijnloos, en zeer goed te verdragen.

 

Na de behandeling:
Na de behandeling kan het zijn dat er wat tijdelijke roodheid ontstaat op uw huid. U krijgt een zalfje mee om de huid s avonds nog een keertje mee te behandelen. Meestal verdwijnt de roodheid vanzelf binnen 15 minuten tot een paar uur. Na de behandeling een week geen zon of zonnebank. Gebruik voor het gezicht een sunblock of crème met een hoge beschermfactor wanneer u de zon in gaat. Tevens willen wij u erop wijzen tot 24 uur na de behandeling zeep en deodorant te vermijden.
Hoe vaak vinden de behandelingen plaats?
Dit verschilt per te behandelen lichaamsdeel daar de groeifases van het haar niet bij elk gebied gelijk zijn. In mijn salon houden we rekening met deze verschillen in de groeifases. Voor het gelaat staat eens per 4 tot 6 weken, voor het lichaam staat  eens per zes tot acht weken

 

Wanneer zie je het resultaat?
Na elke behandeling zullen tussen de 14-21 dagen de haren welke vernietigd zijn vanzelf uitvallen. Dit zijn de haren welke tijdens de behandeling in de anagene fase (actieve groeifase) zaten. Deze haren komen dus niet meer terug. U zult dus steeds minder haargroei hebben op het behandelde gebied na elke behandeling.
Voor wie is de behandeling geschikt?
In principe is behandeling voor iedereen geschikt. Variërend van een zeer witte huid tot een donderbruine huid ( huidtype 1 tot 5 ). Tijdens het vrijblijvende intake gesprek zullen wij beoordelen of de behandeling geschikt is voor u. Mocht het zo zijn dat de behandeling bij u niet tot het gewenste resultaat zal leiden, dan zullen wij u de behandeling afraden. Wij streven ernaar om u open en eerlijk te adviseren.